Meer uitdaging in je baan met jobcrafting

Rek je baan op naar een volgend niveau

Gepost in Professionals on 30/10/2023

Stel: het loopt tegen het eind van 2013 en er woedt een economische crisis door Nederland waarvan volgens economen het eind nog niet in zicht is. Op nieuwssites staan sombere berichten over een oplopende werkeloosheid en ook in je eigen inner circle sijpelen de effecten daarvan langzaamaan door.

Door bovenstaande inleiding te lezen voel je waarschijnlijk je energie-level in meer of mindere mate dalen. Ik krijg er zelfs een beetje buikpijn van om eerlijk te zijn. En grote kans dat je hierdoor wat voorzichtiger wordt in het switchen van baan als je toe bent aan een volgende stap.

Maar stel: je hebt het wel gezien met wat je doet en je bent toe aan iets nieuws. Is het dan eigenlijk wel nodig om je oude baan in te wisselen voor een nieuwe? Of zou je hem ook kunnen oprekken naar een volgend niveau? Job crafting betekent dat je veranderingen aanbrengt in je taken, de samenwerking met anderen of het beeld wat je van je werk hebt.

Mijn ervaring is dat er veel meer mogelijk is dan je vaak denkt. Als je maar met een plan komt. Dus niet zuchtend zeggen dat je uitgekeken bent op je baan, dat het je alleen nog maar energie kóst en het daar verder bij laten, maar initiatief nemen. Is je energie-level ondertussen alweer wat gestegen? Het mijne wel in ieder geval!
Onderstaande tips helpen je met het maken van een job craftingsplan. Zo kom je goed beslagen ten eis in een gesprek hierover met je manager.

Breng voor jezelf in kaart:

1. Welke rollen vervul je allemaal in het leven?
Denk aan: dochter, partner, zus, moeder, vriendin, collega, werknemer, lid van een sportclub, vrijwilliger enzovoort.
2. Benoem per rol een kwaliteit waar je trots op bent.
Denk aan: geduld, inlevingsvermogen, krachtig op de achtergrond zijn, analytisch denkvermogen, een gangmaker zijn, recht door zee, beschouwend enzovoort.
3. Kies een kwaliteit die je meer zou willen inzetten.
4. Benoem 3 nieuwe werkzaamheden die nu nog niet (officieel) tot je verantwoordelijkheden behoren, waarbij je deze kwaliteit kunt inzetten.