Persoonlijke coaching: waarom?

Hoe heb ik meer impact als leidinggevende?
Hoe vergroot ik mijn invloed op de werkvloer?
Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?
Hoe kan ik beter samenwerken en communiceren met mijn collega’s?
Wat zijn mijn talenten en hoe kan ik deze inzetten in mijn werk?
Wat zijn mijn grenzen en hoe kan ik deze bewaken?
Welke gesprekstechnieken kunnen me helpen om lastige gesprekken tot een goed einde te brengen?
Hoe kan ik mijn collega’s coachen?
Hoe ga ik verder na dit verlies?

Tijdens een coachtraject krijg je beter zicht op hoe het komt dat je doet hoe je doet en vraag ik je stapsgewijs om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met ander gedrag. Zo doorbreek je jouw gedragspatroon waardoor andere uitkomsten mogelijk worden.

Persoonlijke coaching: mijn aanpak

Ik tap ik uit verschillende vaten, zo gebruik ik de Transactionele Analyse, systemisch werk, NLP, oplossingsgericht werk en de karakterstructuren van Reich. Met name de Transactionele Analyse past goed bij mijn bijzonder praktische aanpak. Dit is een theorie over mensen, gedrag, interactie, communicatie en verandering. TA werd ontwikkeld in de jaren vijftig door Eric Berne, een Canadese psychiater en wordt vaak tot de positieve psychologie gerekend. Berne was van mening dat psychologische begrippen voor iedereen toegankelijk moeten zijn en combineerde daardoor heldere theorie met veel diepgang. Het TA-gereedschap geeft je een uitgebreid begrippenkader waardoor je sneller ziet wat er gebeurt in communicatie. Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze hier nou echt iets aan hebben!

Persoonlijk leiderschap is de basis

Of je nou een leidinggevende bent, of een professional met ambities: iedereen heeft een persoonlijke set van overtuigingen over hoe je het leven het best kunt leiden. Van die dingen die je al hebt geleerd in de gezinssituatie waarin je bent opgegroeid. Voor de een zal dit een traditioneel gezin zijn geweest, voor een ander was het een totaal andere situatie. Toen heb je bijvoorbeeld al geleerd om altijd als eerste het woord nemen, veel hooi op je vork te nemen, onzichtbaar te zijn, over andermans grenzen heen te gaan of juist je eigen grenzen te verwaarlozen. Met welk gedrag kreeg je aandacht? En wat was not done?

Drivers voor gedrag
Deze overtuigingen noemen we drivers. Drivers nemen we natuurlijk ook mee naar de werkvloer en hebben daar invloed op ons gedrag, zeker als we onder druk staan of met iets bezig zijn wat we echt belangrijk vinden. De vraag is alleen of die manier van reageren altijd de meest handige is en je er altijd mee bereikt wat je wilt.

Gedragsverandering
Ik help mensen inzicht te krijgen in hoe het komt dat ze doen hoe ze doen. En wat ervoor zorgt dat ze steeds weer in de puree terechtkomen. Met deze inzichten op zak wordt het gemakkelijker om te experimenteren met ander gedrag. Gedrag dat het effect heeft waar ze blij en ontspannen van worden.

Lees meer over mijn werkwijze

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Daadkrachtige taal verstuurt eens per 2 maanden een nieuwsbrief met inspirerende artikelen en uitdagende vragen. En natuurlijk ben je zo ook direct op de hoogte van de nieuwe workshops!

Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.