Persoonlijk leiderschap: waarom?

Hoe kan ik steviger staan in mijn rol?
Hoe verbeter ik mijn persoonlijke effectiviteit?
Hoe kan ik mijn kwaliteiten meer inzetten?
Hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
Hoe kan ik collega’s inspireren en motiveren?
Hoe gebruik ik mijn onderbuikgevoel in mijn werk?
Hoe durf ik te gaan voor wat ik écht wil?

Zowel voor hiërarchisch leidinggevenden als professionals die collega’s aansturen en motiveren zonder formele macht: echte leiders durven zichzelf te laten zien. Ze geven leiding vanuit hun persoonlijke kracht en weten waar hun sterke en minder sterke punten liggen.

Wil jij weten waar jouw persoonlijke kracht ligt? Echt ontdekken hoe je je effectiviteit kunt versterken en hoe je jezelf nog meer kunt laten zien in je werk en in je leven? Durf jij echt de diepte in te gaan? Het te hebben over wat jouw verlangens zijn in je werk en je leven? Maar ook te onderzoeken wat je daarin tegenhoudt?

Persoonlijk leiderschap: mijn aanpak

Mijn aanpak is bijzonder praktisch en gericht op nieuwe dingen uitproberen. Alleen dan komt er ruimte voor gezondere overtuigingen en gedragspatronen die beter passen bij wie jij echt bent en waar je behoefte aan hebt. Voor een verdiepend inzicht in jezelf gebruik ik de Birkman-rapportage. Daarin is interessante informatie te vinden over jouw interesses, je behoeften en jouw stressgedrag wanneer er niet aan die behoeften wordt voldaan. Op basis van alle nieuwe inzichten ontwikkel je een eigen visie en een persoonlijke strategie als leidraad voor je handel en wandel in de toekomst.

Persoonlijk leiderschap is de basis

Of je nou een leidinggevende bent, of een professional met ambities: iedereen heeft een persoonlijke set van overtuigingen over hoe je het leven het best kunt leiden. Van die dingen die je al hebt geleerd in de gezinssituatie waarin je bent opgegroeid. Voor de een zal dit een traditioneel gezin zijn geweest, voor een ander was het een totaal andere situatie. Toen heb je bijvoorbeeld al geleerd om altijd als eerste het woord nemen, veel hooi op je vork te nemen, onzichtbaar te zijn, over andermans grenzen heen te gaan of juist je eigen grenzen te verwaarlozen. Met welk gedrag kreeg je aandacht? En wat was not done?

Drivers voor gedrag
Deze overtuigingen noemen we drivers. Drivers nemen we natuurlijk ook mee naar de werkvloer en hebben daar invloed op ons gedrag, zeker als we onder druk staan of met iets bezig zijn wat we echt belangrijk vinden. De vraag is alleen of die manier van reageren altijd de meest handige is en je er altijd mee bereikt wat je wilt.

Gedragsverandering
Ik help mensen inzicht te krijgen in hoe het komt dat ze doen hoe ze doen. En wat ervoor zorgt dat ze steeds weer in de puree terechtkomen. Met deze inzichten op zak wordt het gemakkelijker om te experimenteren met ander gedrag. Gedrag dat het effect heeft waar ze blij en ontspannen van worden.

Lees meer over mijn werkwijze

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Daadkrachtige taal verstuurt eens per 2 maanden een nieuwsbrief met inspirerende artikelen en uitdagende vragen. En natuurlijk ben je zo ook direct op de hoogte van de nieuwe workshops!

Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.