Direct experimenteren met nieuw gedrag

Besteed je opleidingsbudget super effectief met intervisie!

Woon je in Amsterdam of omgeving? Zoek je een betaalbare manier om duurzaam met je professionele en persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn? En lijkt het je wat om dat samen met andere professionals te doen?
Dan hebben wij iets interessants voor je!

Samen met mijn collega’s Barbara de Kok en Leonie Thush word ik steeds vaker gevraagd om intervisiegroepen in de opstartfase te begeleiden. Soms gebeurt dat in company, met collega’s, met professionals uit verschillende organisaties of met zzp-ers.
Binnenkort starten we met een intervisiegroep in Amsterdam met o.a. professionals van een scale up-organisatie waarin nog plek is voor jou.

Wat is intervisie?
Intervisie is een manier van leren en ontwikkelen die gebruik maakt van de deskundigheid van collega’s of andere professionals om een oplossing te vinden voor iets waarin jij vastloopt. In het intervisiegesprek brengt iemand een vraag, probleem of case in. Doordat je intervisiegenoten vragen stellen, komt de situatie in een ander daglicht en krijgt de vraagsteller nieuwe oplossingsrichtingen tot zijn beschikking. De verschillende blikken op een ingebrachte situatie werken verrijkend, geven een opening om weer verder te gaan en andere wegen te verkennen. Dus durf te vragen!

Een intervisiegroep, wat levert dat op?
Focus, tijd en ruimte om antwoorden te vinden op je persoonlijke en professionele ontwikkelvragen. Een duurzaam en stevig netwerk van mensen uit je eigen organisatie of andere organisaties en sectoren, die ook net zo gedreven zijn als jij. Een plek waar je je gesteund voelt en verrassende inzichten en antwoorden vindt waarmee je direct verder kunt.
Kortom:
een super effectieve besteding van je opleidingsbudget!

De investering is 350,00 euro per persoon.

Daarvoor krijg je 3 bijeenkomsten van 2 uur en een intervisiegroep die staat als een huis. Na deze 3 bijeenkomsten zetten jullie de groep zelfstandig voort.

Interesse? Laat het ons weten!

Ook als je niet in de omgeving van Amsterdam woont. We zijn namelijk ook bezig met het opzetten van intervisiegroepen in andere regio’s.

Amsterdam - € 350,00 Meld je direct aan

Heel erg bedankt voor de goede en enthousiaste training in intervisie! We hebben er veel aan gehad en gaan er zeker mee door. Bedankt voor je hulp en positiviteit!

Workshop ‘Voilà: je onderscheidend vermogen’

Met zo’n slordige 1 miljoen zelfstandigen op Nederlandse bodem, groeit de vraag hoe jezelf te onderscheiden van de rest. Hoe ziet een opdrachtgever tussen al het kaf in jou het koren?
Door de onderstroom te betrekken in het contact met je opdrachtgevers!

En daarmee bedoelen we datgene wat niet altijd met woorden wordt gezegd, maar wat wel merkbaar is, al vanaf het allereerste contact. De zaken die ónder tafel spelen dus. Zo krijgt jouw werkwijze een persoonlijke, onderscheidende touch en krijgen jouw opdrachtgevers veel meer dan een oplossing voor hun initiële vraag. Et voilà: je onderscheidend vermogen!

In deze workshop ga je met verschillende methodieken op zoek naar wat er ónder tafel gebeurt als jij in gesprek bent met je opdrachtgever. Zo krijg je een helder zicht op het probleem, inzicht in jouw impulsieve reacties en leer je wat je kunt doen om onderbuikgevoelens en patronen bespreekbaar te maken. In de workshop werken trainers Barbara de Kok en Monique Lueb met de cases van de deelnemers.

Wat levert dat op?
Je kunt in de gesprekken met (potentiele) opdrachtgevers meer bieden en jezelf inzetten als instrument voor ontwikkeling van de betreffende organisatie. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en de handvatten om je opdrachtgevers meer te bieden dan een oplossing op hun vraag.

Professionals die onze workshop hebben gevolgd, herkennen hun eigen onhandige patronen en leveren een grotere toegevoegde waarde aan hun opdrachtgevers.

L63, Lumièrestraat 63, Amsterdam (IJburg) - € 180,00 Meld je direct aan

"Het was ontzettend leuk, inspirerend en het is op meerdere vlakken een eye opener voor mij geweest."

Meer begrip, minder gedoe op de werkvloer

Externen en leidinggevenden hebben zowel intern als extern niet alleen te maken met de verschillende mensen in hun team, ze hebben ook te maken met de relaties tussen die mensen. In bijvoorbeeld een teamoverleg zie je dat duidelijk weerspiegeld: een aantal mensen hebben altijd het hoogste woord en een aantal anderen houden zich stil. In ieder team komt het wel eens voor dat mensen zich aan elkaar ergeren of langs elkaar heen praten. Bewaar jij de zoete lieve vrede? Of ben je iemand die gemakkelijk de confrontatie aangaat? En wat is wijsheid?

Ben je op zoek naar praktische tools om inzicht te krijgen in communicatiepatronen en dit soort zaken bespreekbaar te maken met je team? Zodat er minder gedoe is, de samenwerking gesmeerder verloopt en je oplevert wat is afgesproken?

Doe dan mee aan de workshop ‘Meer begrip, minder gedoe op de werkvloer’. In de workshop werken trainers Barbara de Kok en Monique Lueb met 1 of 2 cases van de deelnemers.
Zo krijg je helder en snel inzicht in je eigen communicatiepatronen en de middelen om daar direct veranderingen in aan te brengen.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden en externen. Vanuit onze expertise en ervaring met deze groepen, hebben we gezien dat de noodzaak om je te onderscheiden met communicatieve vaardigheden hier aan de orde is. Leidinggevenden en externen die investeerden in onze workshop zagen na afloop een zichtbare meerwaarde in het team: onderling, binnen de organisatie en richting externe partijen.

L63, Lumièrestraat 63, Amsterdam (IJburg) - Meld je direct aan

"Barbara en Monique zorgen ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen waardoor de veiligheid ontstaat voor de deelnemers om (gevoelige) zaken in de groep te gooien. Dat lijkt me vooral handig bij teams/organisaties waar een gebrek aan vertrouwen is. Want dat kun je denk ik niet aanpakken als mensen niet open durven zijn."

Persoonlijk leiderschap is de basis

Of je nou een leidinggevende bent, of een professional met ambities: iedereen heeft een persoonlijke set van overtuigingen over hoe je het leven het best kunt leiden. Van die dingen die je al hebt geleerd in de gezinssituatie waarin je bent opgegroeid. Voor de een zal dit een traditioneel gezin zijn geweest, voor een ander was het een totaal andere situatie. Toen heb je bijvoorbeeld al geleerd om altijd als eerste het woord nemen, veel hooi op je vork te nemen, onzichtbaar te zijn, over andermans grenzen heen te gaan of juist je eigen grenzen te verwaarlozen. Met welk gedrag kreeg je aandacht? En wat was not done?

Drivers voor gedrag
Deze overtuigingen noemen we drivers. Drivers nemen we natuurlijk ook mee naar de werkvloer en hebben daar invloed op ons gedrag, zeker als we onder druk staan of met iets bezig zijn wat we echt belangrijk vinden. De vraag is alleen of die manier van reageren altijd de meest handige is en je er altijd mee bereikt wat je wilt.

Gedragsverandering
Ik help mensen inzicht te krijgen in hoe het komt dat ze doen hoe ze doen. En wat ervoor zorgt dat ze steeds weer in de puree terechtkomen. Met deze inzichten op zak wordt het gemakkelijker om te experimenteren met ander gedrag. Gedrag dat het effect heeft waar ze blij en ontspannen van worden.

Lees meer over mijn werkwijze

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Daadkrachtige taal verstuurt eens per 2 maanden een nieuwsbrief met inspirerende artikelen en uitdagende vragen. En natuurlijk ben je zo ook direct op de hoogte van de nieuwe workshops!

Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.