Boeken, white papers, artikelen...

 • Jouw emotionele bankrekening

  Wie rood staat moet opletten en wie genoeg overhoudt of gespaard heeft kan ontspannen. Zo werkt het, tenminste voor de meeste mensen. Maar hoe zit het met je emotionele bankrekening?

  Doe de check
 • Voilà: je onderscheidend vermogen

  In dit artikel doen wij een pleidooi voor het betrekken van de onderstroom bij je opdracht. En daarmee bedoelen we datgene wat niet altijd met woorden wordt gezegd, maar wat wel merkbaar...

  Lees het artikel
 • Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid

  Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid: praktische inzichten voor teamleiderschap in een snel veranderende maatschappij.

  Bestel het boek
 • Gezamenlijke bankrekening – voor teams

  Jullie gezamenlijke bankrekening staat voor het vertrouwen dat je opbouwt binnen het team met stortingen en opnames. Hoe doen jullie dat?

  Doe de check

Persoonlijk leiderschap is de basis

Of je nou een leidinggevende bent, of een professional met ambities: iedereen heeft een persoonlijke set van overtuigingen over hoe je het leven het best kunt leiden. Van die dingen die je al hebt geleerd in de gezinssituatie waarin je bent opgegroeid. Voor de een zal dit een traditioneel gezin zijn geweest, voor een ander was het een totaal andere situatie. Toen heb je bijvoorbeeld al geleerd om altijd als eerste het woord nemen, veel hooi op je vork te nemen, onzichtbaar te zijn, over andermans grenzen heen te gaan of juist je eigen grenzen te verwaarlozen. Met welk gedrag kreeg je aandacht? En wat was not done?

Drivers voor gedrag
Deze overtuigingen noemen we drivers. Drivers nemen we natuurlijk ook mee naar de werkvloer en hebben daar invloed op ons gedrag, zeker als we onder druk staan of met iets bezig zijn wat we echt belangrijk vinden. De vraag is alleen of die manier van reageren altijd de meest handige is en je er altijd mee bereikt wat je wilt.

Gedragsverandering
Ik help mensen inzicht te krijgen in hoe het komt dat ze doen hoe ze doen. En wat ervoor zorgt dat ze steeds weer in de puree terechtkomen. Met deze inzichten op zak wordt het gemakkelijker om te experimenteren met ander gedrag. Gedrag dat het effect heeft waar ze blij en ontspannen van worden.

Lees meer over mijn werkwijze

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Daadkrachtige taal verstuurt eens per 2 maanden een nieuwsbrief met inspirerende artikelen en uitdagende vragen. En natuurlijk ben je zo ook direct op de hoogte van de nieuwe workshops!

Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.